Søndag den 2. juni 2019 blev der afholdt danmarksturnering i atletik 1. division øst. Matchen blev afvikler på Ballerup stadion som en dobbelt match for henholdsvis kvinder og mænd i strålende sommervejr.

Lad os starte med slutningen… såvel Amager AC’s kvinder som mænd bliver efter en god match nr. 3. De to første hold indgår i en kvalifikationsmatch til elitedivisionen i efteråret, hvor Amager AC således ikke deltager.

Amager AC’s hold var bredt sammensat af atleter fra unge med ’gå på mod’ til erfarne Masters. Dette er med til at skabe en god dynamik og sammenhold på tværs af klubben. Alle øvelser var flot besat, flere endda med to i hver øvelse. Andre klubber havde svært ved at leve op til dette.

På kvindesiden deltog tre hold, der foruden Amager AC bestod af Bagsværd og Holte. De to modstandere viste sig at være for stærke ti vores kvinder, hvor Bagsværd vinder med 49 point foran Holte med 42 og Amager AC med 28. Amager AC’s var klart det yngste og med masser af entusiasme er der gode muligheder i fremtiden.

Tilsvarende gælder hos mændene. Her deltog 6 hold, der foruden Amager AC bestod af Ballerup AK, Bagsværd AC, Fremad Holbæk, Roar Atletik og Korsør. Her var der spænding om resultatet såvel indenfor som udenfor banen. Ballerup AC og Bagsværd var klart bedst, men efterfølgende var der kamp om 3. pladsen mellem Amager AC og Fremad Holbæk. På banen bar Amager AC generelt bedst af de to hold, men ved en dommerfejl hvor Emil Skovhøj blev stoppet en omgang for tidligt på 5000m fra en sikker 2. plads skabte spænding om resultatet. Fremad Holbæk nedlagde protest og Emil blev diskvalificeret… og nu var det pludselig Fremad Holbæk som fik tildelt 2. pladsen. Et god kæmpende Amager hold fik dog afgjort kampen i de sidste øvelser og da Fremad Holbæk kiksede i stafettens sidst skifte var 3. pladsen sikkert i hus. Slutstillingen blev således: Bagsværd vinder med 92 point foran Ballerup AK med 80. Herefter Amager AC med 66, Fremad Holbæk 59, Korsør 45 og Roar Atletik med 25 point.

Af individuelle resultater kan nævnes:

  • Laura Jo Buchard Hansen vinder stangspring med 2.44
  • Sandra B Christensen vinder kuglestød med 8.86 og højde med 1.54
  • Caroline Jørgensen nr. 2 i diskoskast med 23.01
  • Sandra B Christensen nr. 2 i spydkast med 26.51
  • Tomas Kofoed- Nielsen vinder længde med 5.94
  • Sebastian Monneret vinder højde med 1.64
  • Sebastian Larsen 2 i kugle med 12.14
  • Sebastian Monneret 2 i stangspring med 3.54
  • Villads Clausen 2 i 110 m hæk i 19.81

Se resultaterne fra stævnet på linker HER.

Se billeder fra Heide Rasmussen HER.