I weekenden den 21-22 Maj deltog Casper Jørgensen i det traditionsrige kaste stævne i Halle, Tyskland.
Stævnet, Werfertage. Stævnet har kun kast på programmet, og det er det største stævne i verden for en enkelt disciplin gruppe.

Casper skulle i ilden søndag morgen 09.00 i kuglestød. Feltet var stort (21 deltagere) – Casper var seedet som nummer 10 (men), så målet var en finaleplads. Det må siges at lykkedes, da Casper med 15,78 endte på 6. pladsen. Det var ganske fint, da kuglestød i disse uger klart har anden prioritet i forhold til diskos.

Senere på søndagen gjaldt det diskos, hvor Casper i de seneste to starter (Wiesbaden og Ballerup) har været ude på 53 og 52 meter, så målet var helt klart at ramme 54,00, som er kravet til sommerens europamesterskab i Tblisi, Georgien.  Konkurrencen var på forhånd stærk, Casper var seedet som nummer 8, men det så ud som om et par af den foranliggende var seeded på baggrund af et resultat fra sidste år, med en lettere diskos.
I alt 25 deltagere var til start, men heldigvis afvikles de tre indledende kast i to grupper, hvert sit sted på stadion, så konkurrence ikke tog alt for lang tid. Feltet var meget internationalt, blandt med deltagere fra Tjekkiet, Tyskland, Sverige og Kina.

Casper startede, næsten som sædvanligt i de store konkurrencer, med at kaste den første i nettet, anden runde var klart bedre med et kast på 53,08, det gav med sikkerhed adgang til finalen, og var på det tidspunkt nok til en 2.plads i det stærke felt. I tredje runde ramte Casper så drømme resultatet, da han kastede 54,05, lige over EM-kravet.
I finalen havde Casper i par meget lange kast, desværre lige uden for kaste retningen, så slutresultatet blev de 54,05, og en plads på podiet som nummer 3. Konkurrence blev vundet af Tim Ader, Tyskland med et kast på 58,95.

/Carsten

2016HalleCasper