Som tidligere nævnt under nyheder, så afholdt Amager AC årets DT kvalmatch til elitedivision for både vores herre – og damehold på Tårnby stadion d. 06. september 2015. Det var denne gang rigtig hyggeligt at have begge hold på stadion samtidig, så vi kunne støtte og heppe på hinanden. Ofte er holdene jo i hver sin ende af landet når der er DT konkurrencer.

Herreholdet havde kvalificeret sig ved at være blandt de 2 bedste øst-hold i 1. division i den indledende runde i maj, mens pigerne lå sidst i elitedivisionen og derfor skulle i kvalmatch om at blive i den bedste række.  Målet var at begge hold skulle prøve at kvalificere sig til bedste række og begge hold stillede derfor i bedst mulige opstilling med 2 deltagere i de fleste øvelser. Desværre måtte Olau Røe melde afbud i sidste øjeblik pga sygdom og Brian måtte udgå under trespringskonkurrencen med en fibersprængning. Dog sørgede han for vinderspringet i første omgang. Casper Jørgensen stillede op i diskos med tungeste diskos til dato og havde et laaaangt kast under opvarmningen, men desværre hang teknikken ikke helt sammen under konkurrencen. Jonathan Mogensen debuterede i 3000m forhindringsløb og løb et flot jævnt løb i spids hele vejen.

Herre/drengeholdet fik disciplinsejre i 400m, 5000m, 3000f, og trespring samt mange gode resultater i de øvrige øvelser. Der var kun 10 point mellem nr. 1 og nr. 4 i matchen, hvilket viser at det var ret tæt hele vejen. Og selvom holdet denne gang sluttede på 4. pladsen, så var der kampgejst og holdånd hele vejen, så næste år…….

Dame/pigeholdet fik disciplinsejre i højde, længde, diskos og kugle, og også her var der mange gode resultater og ny pr’er undervejs.  Blandt andet hos de 2 piger i stangspring, begge PR og ny klubrekord med 3,14 til Freyja Anderberg. Louise Tietze debuterede i 1500m og Huma løb hæk for første gang i flere år og flere af de øvrige stillede op i lidt uvante øvelser så vi kunne dække alt bedst muligt. Her blev der også vist holdånd og vindervilje. Der var spænding ligetil det sidste, hvor 4 x 400m blev afgørende for om AAC eller BAC skulle gå videre til Eliten, da vi inden stafetten havde 3 points at gøre godt med. Efter løbet var forskellen 1 point til Amager AC’s fordel, og holdet sluttede dermed på den ”frelsende” anden plads efter Aalborg på første pladsen.

Dermed er der status quo for holdene, med dameholdet i eliten og herreholdet i 1. division igen til næste år. Tusind tak til holdene for jeres positive indstilling og engagement. I er skønne at have med på holdene.

Se alle resultater HER

Og stor tak til alle dem som hjalp på stadion i søndags. Uden jeres indsats kan det ikke lade sig gøre at afholde et fint stævne. Selv i blæst og kulde.

Holdleder Heidi.