Information om Amager Atletik Club

Om klubben

Amager Atletik Club blev stiftet i 1993 som en sammenlægning af tre atletikklubber på Amager; AIF, KTA og SAS atletik og motion.

Klubben er hjemmehørende på Tårnby stadion, som er beliggende på Gemmas Alle i Tårnby kommune. Et stadion der fremstår som et flot og funktionelt stadion, med alle de faciliteter der hører til atletikudfoldelse.

Klubben har i dag ca. 300 medlemmer, som efter at vi de senere år har satset kraftigt på ungdommen, er kommet ned på en meget lav gennemsnitsalder.

Seniorafdelingen

Vi deltager derudover i en lang række af løb og stævner rundt omkring i landet, åbne stævner som mesterskaber.

De lidt ældre deltagere i diverse veteranholdkampe og veteranstævner. Vi har gode og engagerede trænere tilknyttet de forskellige grupperinger, som findes inden for sprint, spring, kast og lange løb. De primære træningsdage er tirsdag, torsdag og lørdag, se under Træning.

Ungdomsafdelingen

Klubbens ungdomsafdeling er i en stadig god udvikling med over 170 meget aktive medlemmer i alderen 8-20 år. Vi har tilknyttet en fast stab på 14-15 gode ungdomstrænere, som tager sig af træningen året rundt, og tager med ud til en masse stævner og mesterskaber, primært i Københavnsområdet, men også Jylland, Fyn og Sverige besøges. Træningen foregår i sommerhalvåret på Tårnby station primært tirsdage, torsdage og lørdage. Om vinteren trænes der de samme dage i gymnastiksale, Malmø og på Tårnby station. Tidspunktet afhænger af ens alder, se under Træning.

Miniatletik

Som nok den første klub i Danmark introducerede Amager Atletik Club ‘miniatletik’ for de 4-7 årige poder for en del år siden. Det har være en kæmpe succes, så der er omkring 50 minier til træning en gang om ugen på station om sommeren og i gymnastiksal om vinteren. Træningsdage kan ses under Træning.

Motionsafdelingen

Klubben har en motionsafdeling der træner 2 gange om ugen fra stadion hvor man mødes onsdage kl 18 og lørdage kl. 10
Desuden mulighed for at benytte styrketræningslokale i kælder – en del onsdage med træner.
Der er 3 trænere tilknyttet, så der vil være en gruppe med et niveau for de fleste.
Bare mød op og se om det er noget for dig

Klubben arrangerer hvert år motionsløb: Christianshavnermilen på volden en gang om måneden fra april til oktober.

Se under Motionsløb.

Øvrige aktiviteter

Ud over træning og stævnedeltagelse, som selvfølgelig har stor prioritet, har vi en del sociale tiltag med hytteture, træningslejre, klubfester, bowlingaftener og grillaftener bare for at nævne nogle. Disse arrangementer bliver meddelt her på hjemmesiden.
Medlemmer tilbydes at deltage gratis i klubbens egne motionsløb, eneste forudsætning er at man melder sig som hjælper ved mindst 3 arrangementer over året.