Øst kastemangekamp og Holger Danske Throwing

Søndag den 10 maj lagde Helsingør stadion til Østmesterskaber i kaste mangekamp og Helsingør’s eget kaste stævne Holger Danske Throwing. Vejrudsigten var på forhånd lovende med sol og ingen regn, det holdt desværre ikke helt stik, det blev til en del små byger, og først sol efter 1500.

Helena Ring deltog i kaste 4 kamp for de 12-13 årige piger. Efter Helenas fine kasteform i Tårnby Games sidste uge, var hun vel at regne som den største favorit til at tage guldet i denne konkurrence, med Laura Zillstorff fra Greve som den største konkurrent. Helena lavede en fin serie med 24,05 i hammer, 9,73 i kugle, 25,10 i diskos og 23,12 i spyd. Alle fire resultater var tæt på PR, så det var en flot mangekamp Helena præsterede. I alt gav det 2805 point (PR/KR) og en sikker guld medalje, og en stor forbedring i forhold til sidste års 1621 points i kastemangekamp.

Casper Jørgensen deltog i kaste 5 kamp for de 16-17 årige drenge, på forhånd lignede det et tæt løb mellem hele 4 drenge, og da Casper ikke træner hammer, vægtkast og spyd var det jo svært at spå om resultaterne. Casper startede fint ud med 38,99 i hammer (PR), efterfuldt af 14,44 i kugle (udendørs PR), desværre var vinden ikke med diskoskasterne, men Casper kastede alligevel fint 45,50. Efter disse 3 øvelser lignede det en hård kamp mellem Stehan Lehnert fra Ballerup og Casper om guldet, mens det lignede en bronze til August Hallberg fra Sparta. Fjerde øvelse var den store ubekendte nemlig vægtkast, Casper kastede et meget flot kast og satte PR/KR med hele 14,19, det betød at Casper inden sidste øvelse, spyd var foran med 150 point (som svarer til 10 meter i spyd). Casper kastede flotte 41,42 PR i spyd, og tog guldet hjem med 3175 points PR/KR.

Som Afslutning på en lang dag deltog Casper i Diskos i Holger D throwing, som tidlige nævnte var vinden ikke god ved diskos kasterne, en meget træt Casper tog andenpladsen i 43,86. Her kastede Lisa Brix også diskos. og satte stadionrekord med 45.64 m i P19. og hentede en fin præmie.

Afslutningsvis et par bemærkningen om hele arrangementet, normalt ville jeg ikke skive kritik af et sådant arrangementet, men vi må konstaterer at Helsingør denne gang ikke levede om til deres eget fine ry som arrangør. Der var simpelthen for mange kiks undervejs, et par eksempler: meget sen udsendel af tidsskema, ingen deltagerlister før selve dagen, mangelfuld resultatformidling, ingen redskaber til starten af diskos, en kugle ring, der blev klargjort 5 minutter efter konkurrence skulle have startet, et tidsskema, der var under pres fra første minut og mange grupper i hver afvikling, det betød at der var meget lang tid imellem de enkelte kast. Jeg ved at Helsingør kan gøre det meget bedre – og jeg er sikker på at det var en enlig smutter.

Carsten Jørgensen