Fine resultater ved weekendens østmesterskaber i mangekamp.

I kølvandet på sidste uges Tårnby Games var det kun seks AACere, der havde valgt at drage sydpå til Greve stadion for at deltage i mangekamp. Rammerne var fantastiske, vejret var i top. Næsten, men kun næsten, lige så godt som sidste weekend. Undertegnede blev heldigvis ikke skoldet denne weekend…

I skrivende stund er slutstillingen ukendt for to gange D14-15, Sebastian og Viktor, som skal gennem ni discipliner. Efter lørdagens fem discipliner ligger Victor nummer tre, mens Sebastian indtager sjettepladsen. Meget kan ske i løbet af søndagen.

Lørdag var eneste dag, de øvrige fire deltagere skulle i kamp. Siri (P10), Anna Nova (P11), Ada (P12) og Annabelle (P13). Det blev ikke til medaljer men heldigvis til en del PR og gode placeringer.

Annabelle har allerede forbedret sig meget denne sæson – i stort set alle discipliner. Også denne gang gik det godt fx i 60 m hæk og 600 m, i sidstnævnte disciplin løb hun sig til en sikker andenplads. Hun førte fra start til slut, hvis man et kort øjeblik glemmer Spartas løbefænomen, Sofia Thøgersen, der løb sit helt eget løb – meget tæt på PR – under 1 sek. fra. Samlet blev det til en solid sjetteplads. Ada var tæt på PR i 60 m. hæk og fik PR i 600 meter, hun vandt begge discipliner. Men kastene (kugle og spyd) kostede dyrt, og hun endte på den utaknemmelige fjerdeplads, sølle 52 points efter andenpladsen. Anna Nova havde en god dag og fik ca. lige mange points i de tre discipliner, 60 m., længde og kugle, hvilket rakte til sjettepladsen. Siri blev nummer seks og sidst i sin gruppe trods to PR, hun barberede fx godt 23 sekunder af sin 1000 meter tid. Men det dur ikke at score nul points i boldkast.

Det er vist en gængs atletikindsigt, at der er stor forskel på pointforskellene i de forskellige discipliner, men det kræver vist en del års øvelse, inden man er helt hjemme i den 1093 sider lange pointtabel. Det kan måske holde nogle deltagere væk, at man på forhånd ved, at der er lang vej til sejrsskamlen, men omvendt får man jo lejlighed til at prøve sig frem i discipliner, man normalt ikke stiller op i.

Da der ikke var så mange deltagere, var der god tid til prøvespring og kast. Som far til Ada og Siri er jeg bagefter kommet til at tænke på, at jeg tror, at Ada i dag kastede flere spydkast end dem, hun har kastet i hele sin hidtidige atletikkarriere. Og der var sågar en utrolig sød Greve-træner, som generøst hjalp alle deltagere før og under konkurrencen. Og da Siri pludselig spurgte, om hun måtte prøve kuglestød, så var der plads i programmet til et antal prøvestød og til en erkendelse af, at der mistede hun en stor PR og mindst 500 points.

Det var første gang, vi, dvs. børnene, deltog i mangekamp. Jeg kan næsten ikke forestille mig, at det var sidste gang.

Karsten Nissen Pedersen

Søndag fortsatte Viktor og Sebastian med de sidste 4 øvelser i der 9-kamp.
Det lykkedes Viktor at kravle op på 3.pladsen og da den en foran var fra vest, erobre han Øst sølvmedaljen efter en fin 2.dag.
5.65 i længde (5 cm fra PR), kæmpe PR i kugle med 11,07 m, 1,60 i højde (1 cm fra PR) og fine PR 2.26,26 på 800 m.
Lørdag var der store PR i spyd og diskos – samlet 4886 point – som er = med NY KR i D15 – den gamle lød på 4470 point.

Sebastian lavede også en godkendt 9-kamp – forbedrede sin PR samlet med 103 point til nu 4415 point på 6.pladsen.
Undervejs stor PR på 800 m og i 100 m hæk og længde.

Se resultater HER

Ada Nissen Thyrsted i sin første mangekamp

Også Anna Nova deltog i mangekamp for første gang.