Søndag den 17.maj blev den indledende runde i 1.div. øst for mænd og kvinder afholdt på Ballerup stadion.
Mens klubbens kvinder var i Esbjerg til deres match i Elitedivisionen, skulle herrerne her forsøge at kvalificere sig til kvalmatchen til næste års Elitedivision.
Det er allerede bestemt at denne match skal afholdes på hjemmebanen Tårnby stadion den 6.september, så der lå jo et vist pres på herrerne – det skulle meget gerne blive til en top 2 plads der ville give adgang til denne match.
Der var som det oftest ses meget fin opbakning til at deltage i disse matcher, så det var kun nogle få der manglede – og dette p.g.a. skader.
Sommeren er ikke rigtig kommet til landet endnu, så det blev en ret blæsende og ret kølig dag på stadion – men trods der var lovet regnbyger, så holdt de sig dog væk.
På forhånd var der lagt op til en tæt og spændende match, hvor Ballerup, FIF, Greve, Bagsværd og Amager på papiret ville ligge ret tæt.
Dette kom også til at holde stik. FIF førte knebent de først 6-7 øvelser, tæt skygget af Ballerup og Amager – herefter var det Amager der førte knebent, med et kobbel af hold lige efter.
Men en række gode placeringer sidst i matchen gjorde at vi inden stafetten kunne se at pinden blot skulle rundt for at være sikker på et blive nummer et eller to.
En sikker 5.plads sikrede en 2.plads – da Ballerup i allersidste øvelse gik forbi os med 105 point imod vores 103. FIF sluttede på 3.pladsen med 97 point.
Så tillykke til alle med det fine resultatet.

Holdet bestod af 17 fyre, som alle gjorde deres bedste og ikke peb over en lidt uvant og ny øvelse. 2.pladsen blev ikke sikret via en masse 1.pladser – faktisk blev det kun til en enkelt i diskoskast til Olav Røe. Til gengæld blev det til rigtig mange 2.-og 3.pladser og ikke en eneste 6.-eller 7.plads – det er ret vigtigt ikke at have huller undervejs.
Svært at fremhæve nogle frem for andre, men Olav hentede rigtig mange kastepoint i kugle, diskos og spyd. Her var Mikkel Jørgensen ikke langt efter i kugle og diskos. Mikkel blev fin 2er i hammer – første gang med 7,26 hammeren.
Brian Predstrup – veteran på 40 år – snuppede 2.plads i 110 hæk og 3.plads i længde og trespring.
På m/l kæmpede både Henrik Gregersen, Frederik Mogensen og Thor Skifte godt og tog alle 3.pladser.
Joachim Munksgaard havde åbnet ballet med noget af den mest uskønne 400 m hæk set længe – men kæmpede hele vejen og holdt en fin 2.plads godt et sekund fra sin PR.
Villads Clausen var frisk på at være back-up på 110 m hæk – med hegnene sat 16 cm højere end han er vant til – kom fint igennem på 19.65 sek.
Nicholas Schrøder var 9/100 fra PR på 100 m – her satte Max Boisen stor PR.
Nicholai Zickert var også stabil på sin 400 m og snuppede endnu en 3.plads.
Kristian Kolbye fik det efter en del arbejde til at fungere lidt i stang – så 3.94 m og en god 2.plads.

Så alt ialt en meget homogen indsat uden de helt store højdepunkter eller lavpunkter – så nu bliver det spændende til september om det kan blive til en plads i Elitedivisionen efter mange års fravær.

Tak til Ballerup som afviklede en fint afviklet match.

Link til resultatlisten findes HER