Det er med stor sorg at vi må meddele, at Solveig Kolbye mandag den 8. februar 2021 er bortgået ved døden efter kort tids sygdom. Solveig blev 84 år.

Solveig var en livsglad person og en af de helt store ildsjæle i dansk atletik. Desuden var hun et stort familiemenneske, der forstod at samle folk.

Da tre ud af hendes fire børn blev grebet af atletikken i KTA støttede hun op som frivillig hjælper. Der gik ikke længe førend atletik blev en del af hendes DNA og det endte ud med, at Solveig blev formand for KTA i 25 år.

I 80’erne var Solveig  ydermere dybt engageret i forbundsatletik, hvor hun blandt andet var en del af seniorudvalget i det tidligere Københavns Atletik Forbund (KAF). I 1986 modtog Solveig prisen som årets leder i KAF.

Døren stod altid åben hjemme hos Solveig og Leif på Ladbyvej, hvor der blev afholdt talrige klubfester. Endvidere var Solveig drivkraften når der skulle arrangeres stævner og KAF mesterskaber. Alt blev arrangeret manuelt, hvor dommerlister, tidsskemaer og resultatlister blev skrevet i hånden og senere på skrivemaskine med gennemslag. Alt dette foregik i hjemmet på Ladbyvej, hvor Solveig blandt andet også administrerede klubtøj ved siden af hendes job som skindhandske syriske. Der blev også fundet tid til at arrangere et hav af klubture samt tid til at passe forholdet til venskabsklubber i Tyskland og Polen. Atletik blev en stor del af Solveigs liv og hun var en kendt person indenfor sporten.

Solveig var en af arkitekterne bag Amager Atletik Club da fusionen mellem tre amagerklubber i 1993 blev en realitet. Hun blev den første formand i klubben og fungerede som sådan frem til 2007.

På stadion var Solveig fast speaker til stævner gennem mange år, en rolle hun udfyldte længe i Amager Atletik Club.
I mere end 20 år stod Solveig altid klar i teltet med tilmelding til Christianshavnermilen.

Med Solveigs død har Amager Atletik Club mistet en af sine grundlæggere.

Æret være Solveigs minde 

Bisættelsen finder sted tirsdag den 16.februar kl. 12 i Tårnby kirke.