Søndag den 11. september 2016 blev kvalifikationsmatchen med oprykning til elitedivisionen afholdt på Ballerup stadion. Amager AC’s kvinder deltog i matchen efter at være blevet sidst i forårets indledende runde i elitedivisionen. De øvrige deltagende klubber var på kvindesiden Hvidovre AM, Skive, Esbjerg, Frederiksberg IF og arrangørklubben Bagsværd AC.

Oprindeligt skulle matchen have være afholdt på Bagsværd stadion, men da dette på grund af renovering af fjernvarmerør ikke var disponibelt, blev matchen flyttet til Ballerup stadion.

Vejret var fint, ca. 24 g og let vind – gode forhold for atleterne såvel som tilskuerne. Der var fin opbakning til holdet, selv om der var afbud fra flere atleter. Flere unge atleter fik sin debut på holdet, så der fremadrettet er noget at bygge videre på.

Som det fremgår at overskriften, endte det lykkeligt for Amagers kvinder. Med en andenplads efter Hvidovre AM var klubbens forbliven i elitedivisionen en realitet. Undervejs blev det dog til tætte kampe med Bagsværd AC, mens Hvidovre AM var i en klasse for sig.

Resultatet af matchen blev følgende:

  1. Hvidovre AM 101½ 2.
  2. Amager AC 86½
    —————–
  3. Bagsværd AC 82
  4. Esbjerg AM 59½
  5. Skive AM 58
  6. FIF 48

To nye klubrekorder for kvinder

I løbet af matchen blev der sat to klubrekorder. I trespring vandt Sandra med 11.15 meter, mens Stina Troest vandt den for hende noget uvante øvelse 1500m med 4.27,75. Forinden havde Stina også vundet 800m.

Der blev ydet en meget fin holdindsats og præsteret flere gode resultater. Sandra B Christensen vandt højde og trespring samt blev nr. 2 i længde. Lisa Brix vinder diskos, blev nr. 2 i kugle og 6 i hammer. Freyja Anderberg vinder stang og Kate Ladefoged kommer ind på en fin 4. plads. Kate løb sit livs 1500m, kæmpede sig godt i feltet og spurtbesejrede en konkurrent fra Skive.

Lærke Rasmussen er altid villig til at støtte holdet, specielt når det kniber med øvrige atleter. Lærke ydede en fin indsats i såvel spyd som hammerkast. På 100m havde vi to nye debutanter med. Ester Arce og Regitze Friis gik flot til opgaven, men måtte se sig distanceret af de andre klubbers gode sprintere. Ester fortsatte så med 100m hæk, med lidt højere hække end hun plejer. Hun kom godt og flot over alle hække og fik sin første PR på senior-højden.

På 200m og 400m gav en af klubbens unge talenter Mathilde Yttesen den fuld gas. Det blev til en anden plads i begge discipliner – godt løbet. 400m hæk tog Louise Tietze sig af og det blev til en god 3. plads. Efterfølgende løb hun sin første 5000m og efter et tæt løb kom hun ind på en fornem anden plads i 19.31,62. Helena Ring gjorde hvad hun kunne i længdespring og kom ind som nr. 11. Hun sparede sig herefter på 400m, så der var friske kræfter på den afsluttende 4x400m stafet.

4x100m stafet er ikke klubbens stærkeste. Det blev da også til en sidsteplads. Til gengæld blev der givet gas på 4x400m og pigerne Helena, Freyja, Tietze og Mathilde løb en flot 2. plads hjem. Hermed var Amager AC’s forbliven i den bedste række en kendsgerning. Tillykke til hele holdet.

Se resultaterne på linket HER.

Se billeder fra Henning Ring HER

dt-kvinder-2016