Mange utrolige flotte præstationer af vore atleter kronet med yderligere tre mesterskaber

Casper Jørgensen stod op langt tid før solen søndag morgen.Dette for at være helt klar til hans speciale, diskoskast.Dette skulle vise sig at give fuld tilbagebetaling med en funklende guldmedalje til den efterhånden store samling.Casper ramte ikke i nærheden af PR i dag men vejret var heller ikke optimalt med regn og rygvind, men alligevel rystede han et par flotte kast ud af den lange arm og fik noteret 52,51m som det længste.

Dagens anden guldmedalje og mesterskab blev også vundet i diskoskast denne gang hos pigerne 20-22år hvor Lisa Brix regerer ligeså suverænt som Casper.Lisa vandt med næsten 6 meter til nummer 2 med kastet på 47,65m.

Tredie mesterskab på dagen og det sjette ialt til dette års DMU faldt til stangspringeren Kate Ladefoged der stillede op i P18-19år og hun kom fejlfrit over højderne 2,20 og 2,40m men rev ned i alle tre forsøg på hendes PR højde 2,60m men da var mesterskabet allerede i hus.

Sølvmedalje var der til Mathilde Yttesen på hendes favorit distance 200m.Hun havde satset på at nappe endnu et mesterskab og det så da også ud til at skulle lykkedes indtil midt på opløbssiden hvor hun mister et skridt og en overraskelse i skikkelse af en Åbenrå pige skød frem og “stjal” guldet fra hende.Forventningerne fra Mathilde selv og dels også fra hendes fans var ikke helt ubegrundet da hun pt er nummer 1 i Danmark i P14-15år med tiden 26,07(+1,4),tiden i dag blev 27,11(-0,5)

Sidste medalje til Amager AC og den 9.ved dette års mesterskaber kom i hus ved en gedigen fighter indsats af alle fire piger på stafet holdet i P14-15år.De kom useedet da de ikke havde løbet en 1000m stafet før i dag,af samme grund var de blevet placeret i B-heatet med bla.Spartas andet hold som straks fra start tog spidsen men vore piger i form af kortsprinterne Esther Arce(100m) og Regitze Friis(200m) tog kampen op gav alt hvad de havde og fik begrænset tabet til omkring 15-20m og langsprinterne Helena Ring(300m) og Mathilde Yttesen(400m) fortsatte kampen og fik lukket hullet til de blå fra Østerbro og i sidste kurve går Mathilde uimodståeligt forbi en demoraliseret sparta pige.Da A-heatet var løbet skulle indsatsen vise sig at holde hele vejen til fire fortjente bronzemedaljer.

Af øvrige præstationer kan og skal nævnes Simon Holst som efter hans egen mening havde en halvskidt og skuffende lørdag trods lille PR på 1500m. Søndag var det 5000m(D18-19år) der var på Holst menu og her skuffede han bestemt ikke hverken ham selv eller andre, da han i silende regn løb et bragende flot og veldisponeret løb med en fantastisk flot lang spurt.Simon blev fortjent belønnet med tiden 15.59,24m, en forbedring med van(v)vittige 🙂 24 sekunder.Dette var samtidig et kæmpe tryk af klubrekorden med 53 sekunder.

En anden mellem/lang løber var trods regnen mødt frem.Thor Skifte(D18-19år) kom glad og med et erklæret mål på dagen samt året, nemlig at få tiden til at stoppe før uret ramte 1 minut og 58 sekunder for de 800m, og det var netop hvad der skete.Så Thor gik endnu gladere hjem end da han kom og det var med god grund, da han løb en rigtig flot 800m hvor han runder de første 400m på 59 sekunder og altså løber sidste omgang hurtigere end den første. En såkaldt negativ split.Tiden blev flotte 1.57,53m og var samtidig en forbedring af hans egen PR samt klubrekord med 1,16s. Desuden giver tiden en 4.plads på klubbens all time top 10 liste.

Helena Ring var tilmeldt længdespring i P14-15år og her seedet som nr 11 med en PR på 4,90m. Hun startede skidt med to overtrådte spring, hvoraf det ene var omkring 5 meter og så skulle man tro at hun her følte sig presset men det er netop der at hun har sin force. Efter en kort briefing med hendes græske træner Lefteris gik hun ud og sprang hendes hidtil længste spring på 4,99m og gik hermed videre til finalen som nr 4 kun 8 centimeter fra bronzepladsen.Hun sluttede som nr 5 kun 1 cm fra sit erklærede årsmål. Springet var samtidig et spring ind på 8.pladsen på AAC kvindernes All time top ti.(kun 7 kvinder/piger har sprunget 5 meter eller længere)

Villads Clausen havde to discipliner søndag i D18-19 år. Først var det højdespring hvor Villads har en PR på 1,77m men i dag blev det til en 4.plads efter fejlfri passering af både 1,60 og 1,65m men to nedrivninger på højden 1,70m kom til at koste ham bronzen da konkurrenten var fejlfri på denne højde og da begge rev ned i alle tre forsøg på 1,75m. Senere på dagen var det 110m hæk og her fik han ikke et optimalt løb med modvind og regn men det blev til en 4.plads og trods forholdene en lille PR med 4/100.

Sidste øvelse med Amager ACs deltagelse var hos P14-15år i diskos.I et vejrlig der absolut ikke var til diskoskast havde vi Regitze Friis og Helena Ring med, og sidstnævnte kom som fjerde seedet via hendes årsbedste og PR på 32,62m.Med kun 48cm mellem nr 2 og nr 5 havde drømmen om en medalje uundgåeligt sneget sig ind hos hende men det skulle vise sig ikke at blive hendes dag da det blev til en ærgerlig 4.plads med et beskedent kast på 29,13m. Regitze Friis kom ikke i finalen men fik et godt kast og forbedrede sin PR med næsten 2 meter til nu 22,25m.

Dette års DMU efterlader een med det indtryk at alle klubbens deltagere både de erfarne og debutanterne ydede deres absolut bedste og repræsenterede klubben på flotteste vis.Lidt status-i forhold til sidste års DMU så deltog 13 atleter i år imod 6 sidste sommer. På medalje status er det i år blevet til 9 medaljer mod 8 sidste år men i år blev det til 6 mesterskaber mod 2 sidste år.Vi slutter i år på en flot 8. plads af de 40 klubber som har vundet mindst een medalje, sidste år blev vi nr 16 ud 37 klubber.

Til sidst et stort tillykke til alle jer der blev Dansk ungdoms mester, fik medalje eller en ny PR med hjem.Håber at se jer alle til DMU igen næste år hvor det bliver i Hvidovre.

Link til resultatlisten HER

IMG_13801IMG_19981

Billede til venstre/Esther,Mathilde.Regitze og Helena på skamlen efter deres 1000m stafet.Foto Carsten Yttesen

Billede til højre/En glad Casper Jørgensen på skamlen som Dansk ungdomsmester i diskos.Foto:Carsten Jørgensen

Se billeder af stafetløbet fra Henrik Madsen HER