Sæsonens indledende DT runde i Elitedivisionen blev afholdt den 17. maj 2015 i Esbjerg. Amager Atletik Club deltog med kvindeholdet, der på grund af flere afbud ikke var i stærkeste opstilling. Holdet bestod af flere rutinerede kræfter samt to debutanter – i alt 7 deltagere. Der var dog ikke tilstrækkeligt med deltagere til at vi kunne dække alle øvelser, hvorfor kort hæk og 1500m ikke var fuldt besat. Holdleder Heidi havde godt styr på tropperne og der var en fin motivation på holdet.

Vejret var nærmest som de fire årstider. Først skinnede solen som på en forårs dag, så blev det nærmest lidt sommer, hvorefter der kom stræk regn og hagl. Generelt blæste der en kraftig kold vind, på den modsatte langside, hvilket havde sin indflydelse på resultaterne.

Kvinderne gik frisk til opgaven, selv om det fra starten var klart, at der skulle kæmpes om de sidste placeringer. Huma var første kvinde i aktion i stang, som er en uvant øvelse for hende. Hun klarede dog gode 2.29 og de første tre point var hjemme. Senere på dagen sprang Huma trespring og nåede ud på 9,95.

Generelt lider holdet på sprint/hæk distancerne, men Louise Tietze gjorde dog godt på 400m hæk. Betingelserne var ikke optimale med en meget kraftig vestjysk blæst, men Louise disponerede løbet flot og kom ind på 5. pladsen i 69.13. Vi havde desværre ingen deltager i 100m hæk, men på 100m løb Sandra flotte 12,98 – dog med for meget vind og Huma 13,72. Det gav dog samlet kun 1½ point.

I kast ydede Lisa Brix igen en flot præstation med deltagelse i såvel diskos, kugle og hammer. Betingelserne for diskos var ikke optimale, med en kraftig medvind, men det blev til en flot 2. plads med 46,33m. Louise Tietze stødte ligeledes kugle og fik det obligatoriske ½ point.

I mellem-lang havde vi kun en deltager, da Susanne Røssel havde meld afbud på grund af sygdom. Karina Klok deltog i alle tre løbediscipliner og løb imponerende godt på 5000m – tiden var 19.04,94 – bedste tid efter hendes knæskade. 15 min efter blev der løbet 800m og senere 1500m og til sidst 400m-stafet. Det var således en træt Karina der sluttede dagen af.

Sandra B Christensen var i højdespring ramt af megen uvejr – såvel hagl og stærk regn prægede konkurrencen, som på et tidspunkt blev afbrudt. Efter 162 valgte hun at stoppe konkurrencen, da skadesrisikoen var for høj. Senere sprang hun 4,75 i længde, hvor Louise kom ud på gode 4.89 i længde – 3 Points :-).

Mathilde Yddesen og Line Nielsen debuterede på DT holdet. Mathilde imponerede på 200m og satte PR med 26.98. Line løb 400m i stærk haglvejr, men kom dog ind på 71,52.

Alt i alt blev Amager nr. 8 og skal i kvalifikationsmatch til elitedivisionen. Her bliver de konkurrerende klubber Esbjerg, Skive, Aalborg, Bagsværd og Ballerup.

Tak til chaufører og forældre der hjalp til med turen – det var på mange måder en oplevelsesrig dag.

Se resultaterne HER.

Vi ses til dobbelt kvalmatch på Tårnby Stadion den 6. september, hvor både Amagers kvinder og herrer skal i aktion – sæt allerede kryds i kalenderen nu.

DT kvindehold Maj 2015