Ved et internationalt stævne lørdag i Wien satte Stina Troest jagten ind på en VM billet til indendørs VM i USA, nærmere bestemt byen Portland i staten Oregon. Dette VM afholdes i dagene 17.-20. marts og kvalifikationskravet til Stina på de 800m er 2.02,50. Dermed kræver det en personlig forbedring på 43 hundrededele i forhold til sidste vinters klubrekord, som blev sat i Birmingham.

Ved stævnet i Wien fik Stina lagt lige hårdt nok fra land og rundede de første 400m efter 58 sekunder, og det var knap 1 sekund for hurtigt i forhold til planen. Eet sekund lyder ikke af meget, men det er rigeligt til, at det straffes på den sidste omgang, hvor de sidste kræfter skal vrides ud af benene. Resultatet blev dog alligevel en flot andenplads og en lille PR samt klubrekord med tiden 2.02,81.

Næste forsøg på kvalifikation bliver muligvis i Düsseldorf på onsdag, hvor Stina er reserve og håber på et afbud. Her er der mulighed for god pace, da flere løbere her har personlige bedste tider under de 2 minutter. Hvis ikke hun bliver lukket ind i varmen her, så bliver næste stævne i Växjö den 13. februar, hvor der afvikles Nordenkampen, som er en landskamp, hvor de fem nordiske lande kæmper mod hinanden. Dog er Danmark slået sammen med Island denne dag, hvor Stina Troest løber 800m i de rød/hvide farver for Danmark.

Se resultatlisten fra Wien HER.

Stina Troest PRANA 2015