Lørdag lykkedes det Stina Troest ved et stævne i Geneve i Schweiz at komme under VM kvalifikationskravet (56,20) på 400 m hæk. Stina blev nr 3 i stævnets A heat hvor vinderen var hendes danske konkurrent Sara Slott Petersen, som her forbedrede sin egen danske rekord til nu 55,23. Stina var også i rekord humør og forbedrede hendes egen kun en uge gamle U23 rekord med 3/10 dele, så PR og U23 rekord nu hedder 56,02.

Løbet blev afviklet i 31 graders varme og rent teknisk formede løbet sig ikke optimalt og Stina blev derfor nød til at passere fire hække med det `forkerte´ben i stedet for som planlaget kun een hæk. Desuden rammer hun næstsidste hæk med knæet. Så stadig plads til optimering og forbedring hen mod VM i august. Muligheden for forbedring kommer allerede på mandag hvor Stina deltager i et stort internationalt stævne i Tjekkiets hovedstad Prag.

Selvom Stina nu har klaret VM kravet er hun endnu ikke officielt udtaget til VM i Beijing. Dette forventes hun at blive af Dansk Atletik Forbunds sportschef ved næste udtagelsesdato som er den 1 juli. Da OL kravet er det samme som VM kravet har Stina også klaret dette men da OL først er næste år, kræver det at hun udviser stabilitet og kommer under kravet flere gange før en evt udtagelse næste år.

Stort tillykke til Stina som hvis hun bliver udtaget bliver klubbens første atlet som deltager ved et senior udendørs VM.