Julestjerneløbet

Om løbet

Julestjerneløbet har siden 1998 været et traditionsrigt juleløb i Amager AC og er 6,48 km langt.

Løbet foregår med forskudt start og individuel seedning, hvilket gør opløbet spændende, da alle løbere i princippet bør komme i mål samtidigt.

Der løbes på stier og veje omkring Tårnby stadion, se ruten HER. Start og mål er ved fodgængerfeltet på Astridsvej, der er midtpunkt for løbet.

Ruten udgør en firetakket ’jule’-stjerne. Der løbes i alt fem del-strækninger. De 4 strækninger A, B, C og D løbes i vilkårlig rækkefølge, hvorefter strækning B løbes endnu en gang til sidst og fælles for alle løbere.

De enkelte løbere seedes i forhold til nuværende niveau for en 5 km tid. Den enkelte løberes egen forventet seedning angives med tilmelding. Den endelige løbsseedning bestemmes af løbskomiteen.

Løberne sendes afsted med den forventede langsomste løber først og den hurtigste til sidst. De enkelte ruter A, B, C og D løbes i vilkårlig rækkefølge.

Løbets vinder præmieres med en julestjerne samt får tildelt klubbens tungeste vandrepokal, der er til låns for et år. Liste over all-time resultater findes HER.

Alle klubbens medlemmer kan deltage i løbet.